Home

CV

Contact

 

     
   

Droomauto

Mediajorg Orthoceras

Dit is mijn droomauto.

Een sportwagen die hints heeft naar een hotrod en de 24 uur van Le Mans.Een hele gestroomlijnde auto, een boog. Hij is vernoemd naar een pijlstaart inktvis. Het is een hybride auto, op waterstof en elektromotor. Op de carrosserie zitten zonnecellen om de elektromotor op te laden.

De wielen aan de voorkant zijn helemaal weggewerkt zodat je de carrosserie alleen overhoudt. Als een huid beweegt het wiel zich dan van kant. Op het dak en de motorkap zitten allemaal zonecellen.

Een hele lage body om zoveel mogelijk downforce te hebben en zo zuinig mogelijk te rijden. Voorin zit er een midden geplaatste motor met een kleine elektromotor. Waterstof+ elektromotor, waar ook ter wereld, heel lang ergens kan verblijven, geruisloos en kostenbesparend. Hij heeft ook enorm veel koppel en vermogen door die combinatie van aandrijving. Er kan een hoop bagage mee, wat allemaal achter de bestuurder ligt.

In een liggende positie zit je in de auto en via een brede dorpel stap je in en uit. Vanwege de elektromotor geen echte luchtinlaten nodig.


 

 

 

Jorg Ploeger Carrosserie en Fotografie

Jorg Ploeger
Tel: +31 06 44 85 888 3
 

 

Home CV Contact

 

 

 

 

Untitled Document